Jobdrevet personlig udvikling

Nogle gange kræver løsning af job eller forretningsudfordringer, at vi udvikler os personligt – at vi strækker et par personlige elastikker, for at kunne matche behovene i jobbet. Det kan fx være indenfor kommunikation, præsentation, samarbejde, initiativ, empati eller motivation. Forretningsdrevet personlig udvikling er personlig udvikling, der tager afsæt i de behov din forretning eller dit job har.

Ofte viser jobbets eller forretningens udækkede behov sig i problemer eller situationer, som dræner, stresser og piner dig. De viser sig i resultater, der udebliver eller problemer, der opstår. Derfor er et udviklingsforløb, der tager afsæt i jobbets behov, ofte både en afstressende og stor gevinst for dig personligt. Det styrker din selvtillid på nye områder, og du bliver en endnu mere værdifuld kollega i organisationen og i fremtidige jobs.

Den personlige vækst og de nye værktøjer, som udviklingsforløbet fører med sig, er dine personligt, og du kan få glæde af dem overalt fremover.

Et jobdrevet personligt udviklingsforløb kan startes på mange måder. Nogle gange er afsættet en MUS samtale med chefen, andre gange en 360 graders måling, men det kan også være en personlig oplevelse af, at der er noget, man gerne vil mestre endnu bedre i sit  job.

I et individuelt coachingforløb kan vi arbejde målrettet på præcist det, du gerne vil udvikle i dig. Forløbet kan med fordel suppleres med Enneagrammet, der er en god måde at opnå en masse selvindsigt både i dine naturlige talenter og præferencer, og gennem det selvkendskab blive mere fleksibel og udvide dine personlige kompetencer.

Et eksempel:

En af de virksomheder jeg er tilknyttet som in-house coach, havde en absolut nøglemedarbejder, der nærmest kunne betragtes som virksomhedens hjerne på nogle vitale områder. Knasten var blot, at han var så klog, vidende og kreativ indenfor sit felt, at han ikke kunne forklare sig i et sprog og på en måde, som hans direktør, kollegaer og bestyrelse forstod. Han manglede kommunikationsværktøjer og evner. Folk omkring ham stod helt af når han snakkede, hvilket var meget utilfredsstillende for ham, og et stort problem for bestyrelsen, direktøren og kollegaerne, der jo skulle bruge den viden han besad.

Man valgte at investere i et personligt udviklingsforløb for ham – et forløb der både omfattede 360 graders interview med samarbejdspartnere og kollegaer, fortrolige sessioner og Mosaics NLP uddannelse, hvor han både fik ryddet op i stress, forhindringer og begrænsende tanker, og samtidigt fik nogle konkrete kommunikationsværktøjer, som han kunne gå direkte ud og bruge.

I dag er han  flyvende. Han forstår nu at levere sit budskab kort, struktureret og i en modtagervenlig form. Han har fået opmærksomhed på at vurdere modtageren inden han taler, og er blevet en meget mere værdifuld kollega i organisationen. En stor gevinst for virksomheden. For ham personligt har det betydet mere selvtilfredshed og en tilfredsstillende oplevelse af, at selvom man har haft et problem hele livet, behøver det ikke fortsætter herfra. Forandring er mulig! Det kræver blot, at man vil være og er åben for at investere ressourcer i at opnå den.

Har det kostet virksomheden penge?

Ja, det har det. Men ift. prisen på et rekrutteringsforløb og en oplæring af en ny akademisk medarbejder, har det været billigt.

Og spørgsmålet er også hvad det havde kostet ikke at gøre noget – økonomisk, menneskeligt og omdømmemæssigt?

Havde man ikke valgt at investere i ham, kunne han selv være gået ned med stres og udbrændthed med den negative effekt den slags har i organisationen, når andre skal tage over for den fraværende kollega. Virksomeden havde fortsat lidt under den belastning det er, at vitale oplysninger ikke flyder derhen, hvor de skal bruges – at bestyrelse, direktion og kollegaer sidder forvirrede tilbage, når manden har talt. Han selv havde fortsat et liv med et selvbillede af at være en nørd, som ingen kunne forstå.

Alt det, har vi vendt 180 grader.

Det er det valg man står i – både som individ og leder. Skal man investere sig ud af problemerne  i form af personlig udvikling, skal vi fyre og hyre en ny? Eller skal vi lade stå til, og dermed tage den regning der følger med det?

Du er velkommen til at ringe til mig helt uforpligtende og lad os vende din situation – så får du mine input til, hvordan du kan komme videre. Mobil 5050 8280.